Krysta – en ny och extra tålig glasmassa

Säg adjö till repiga glas! Nu lanseras Krysta, ett starkt kristallmaterial med 30 procent större tålighet. Perfekt för dig som använder glasen mycket och vill att de ska fortsätta glänsa.

The ARC Research Centre (ARC) har utvecklat Krysta, ett kristallmaterial som kombinerar hållbarhet med finess. Glasmassan är lätt, transparent och samtidigt stark.

För dig som vill ha eleganta glas, som dessutom tål stötar och klarar av att diskas flera gånger per dag, är Krysta perfekt.

Starkare än vanliga kristallglas

Glasmassan har 30 procent bättre hållfasthet än vanliga kristallglas. Den extrastarka glasmassan skapas genom att sand av extra hög kvalitet används i kombination med mycket hög tillverkningstemperatur. Glasen blir starka, klara och transparenta.

Håller glansen trots maskindisk

Forskarna har dessutom lyckats skapa en glasmassa som ger alldeles extra hållbar glans. Efter 2¿000 diskar är glasen fortfarande lika klara och glänsande.

Krysta är helt enkelt en glasmassa med extra hög hållbarhet, extra fin glans och extra fin transparens – en vacker glasmassa som levererar en skön upplevelse för gästen samtidigt som den klarar restaurangens hårda krav.

Hitta glasen i vårt sortiment nedan

Glasmassan Krysta kommer stegvis att introduceras i glas inom ARCs Chef & Sommelieres sortiment. Från och med januari 2017 började glasmassan successivt att bytas ut i samtliga artiklar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *